Další informace o našich produktech

Nápoje

Klasický horký pečený čaj

Tou nejklasičtější přípravou, jak si vychutnat pečený čaj je jednoduše jej zalít horkou vodou. Můžeme ho připravit z malých jednorázových balení o obsahu 55 ml. Obsah lahvičky jednoduše vylijeme/vysypeme do skleničky a zalijeme horkou vodou. Na tento obsah koncentrátu doporučujeme 300 ml horké vody. Pečený čaj už není potřeba doslazovat, protože cukr nebo fruktóza jsou použity jako dokonalý konzervant, přesně jak tomu bylo v minulosti. Pečený čaj by tak měl být dostatečně výrazný, ne však přeslazený.

Pokud použijete naše velké ekonomické balení s cukrem nebo přírodním cukrem - fruktózou, pak je doporučené dávkování na 300 ml jedna polévková lžíce ovoce a 2 polévkové lžíce šťávy. Z jednoho balení tak připravíte 8 - 10 šálků oblíbeného pečeného čaje. Koncentrát stačí pouze zalít horkou vodou.

V současné době pro vás připravujeme pečený čaj v 19 originálních příchutích a taky v 8 příchutích s alkoholem.

 
Stáhnout všechny recepty

Ledový drink

Většina našich zákazníků zná pečený čaj jen v jeho klasické přípravě – zalitím horkou vodou. Další možností je ale samozřejmě i jednoduše zalít koncentrát pečeného čaje studenou vodou či jemně perlivou minerálkou a přidat do sklenice pár kostek ledu. Získáte tak skutečně originální osvěžující letní drink.

Můžeme ho znovu připravit z našich malých jednorázových balení o obsahu 55 ml. Obsah lahvičky jednoduše vylijeme/vysypeme do skleničky, zalijeme studenou vodou a přidáme pár kostek ledu. Na tento obsah koncentrátu pečeného čaje doporučujeme 200 ml studené vody či jemně perlivé minerálky + led. Doporučujeme zakápnout ještě limetkou či citronem a pro dokonalost můžeme přidat lístky čerstvé máty.

Pokud použijete naše velké ekonomické balení pečeného čaje s cukrem nebo přírodním cukrem -fruktózou, tak doporučené dávkování na 200 ml je jedna polévková lžíce ovoce a 2 polévkové lžíce šťávy. Z jednoho balení tak připravíte 7 - 9 šálků ledových drinků.

Pro přípravu ledových nápojů z pečeného čaje doporučujeme použít tmavší druhy ovoce, jako např. Borůvky s kardamonem, Černý rybíz s kardamonem, Ostružinu s kardamonem, či Bezinky se skořicí, a to zejména kvůli barvě drinku. Výborný je však i Citron se zázvorem (jemně nahořklý z kůry), či Švestka s badyánem.

Vždy, když je u nás v létě návštěva, ledové drinky z pečeného čaje mají vždy úspěch a všichni jsou příjemně překvapeni.

 

Mléčný koktejl

Dostali jste chuť na mléčný koktejl? Existuje samozřejmě mnoho variant jak si ho připravit a každý si jistě najde ten svůj oblíbený. V létě a na podzim je to nejlepší, protože máme možnost zakoupit si čerstvé ovoce. Co však mimo sezónu, když ani v mrazáku zrovna nemáme oblíbené borůvky, maliny, či jahody? Výborné zastoupení v tomto případě může být právě pečený čaj.

Postup:

  1. 1 banán
  2. 200 ml polotučného vychlazeného mléka
  3. 55 ml pečeného čaje (Borůvka s kardamomem, Jahoda se skořicí, Malina se skořicí,…)
  4. Všechny ingredience dohromady rozmixujeme v mixéru.
 

Nápady od Shafafa Shabtaye - šéfkuchaře restaurace Sasazu

Tyhle nápady se zrodily v hlavě jednoho z těch nejpovolanějších. Dostali jsme možnost sejít se s šéfkuchařem restaurace Sasazu - Shahafa Shabtayem a ukázat mu naše produkty. Bylo až neuvěřitelné sledovat jeho myšlenkové pochody. Shahafa náš produkt předtím nikdy neviděl, neochutnal, nepoznal historii a ani způsob, jakým byl dosud náš produkt používaný. Do pěti minut od prvního kontaktu s malou lahvičkou pečeného čaje (Borůvka s kardamomem) jsme před sebou měli 3 různé nápady. Jedním byl malý ledový shot, druhým byl koktejl a třetím byla přelita vanilková zmrzlina. Přesný postup bohužel zůstal tajemstvím i pro nás, ale víme, že byl použit náš pečený čaj, Disaronno, gin, mandlový sirup, chilli a čokoláda.

Takže pobízíme i vás – nebojte se experimentovat!

 

Stáhnout všechny recepty